Szoftverfejlesztés,
alkalmazásfejlesztés
webes megoldások

Használja IT-tudásunkat üzleti sikeréhez!
Az IT-megoldások profi szállítója Győrből

Eljárási modell (Process Model)

Az alkalmazott fejlesztési eljárási modellünk iteratív lépéseket ír elő, amelyek a következőek: üzleti modellezés (BM), szervezés (UCM), OO-tervezés (AM), implementálás (IM), integrálás (rendszerteszttel), üzembe helyezés, üzemeltetési támogatás (support). Így biztosítjuk, hogy a megfogalmazott megbízói követelményeket a lehető legjobban megvalósító alkalmazás jöhessen létre. Ez a módszer a dokumentációs technikájával nagymértékben növeli a szoftverfejlesztés áttekinthetőségét és hatékonyságát.

  Az R-BIS Kft által fejlesztett rendszerek kialakításának feljebb leírt szakaszai önmagukban is iteratív lépésekre bonthatóak.

Szoftverfejlesztési módszerünk az OMG (Object Management Group) ajánlásaként készített UML (Unified Modeling Language) grafikus modellező nyelv eszköztárát használja. Az UML egy objektum-orientált jelölési rendszer, amelyet a fejlesztés különböző lépéseinek (üzleti folyamatok felmérése, szervezés, tervezés) formalizált leírására (modellezés) használunk.

Az UML-diagrammok a rendszer dokumentációjának alapjai, valamint megkönnyítik a tervezők, a fejlesztők és a megbízó közötti kommunikációt.

Egy szoftverrendszer a fejlesztés során több eltérő szempontból vizsgálható (szereplők, használati esetek, statikus struktúrák, dinamikus viselkedés stb.), ezért az UML többféle nézetet biztosít más-más diagrammok formájában, amelyek aztán együttesen jelentik az adott rendszer teljes, absztrakt modelljét.

Az objektum-orientált szervezést és tervezést olyan CASE (Computer-Aided Software Engineering) -eszköz segítségével végezzük el, amely teljes mértékben támogatja az UML nyelvet, a fejlesztési igényeknek megfelelően bővíthető, akár a szerkesztett dokumentáció végleges elkészítését is támogatja.

A tervezőeszközünkhöz fejlesztettünk egy testre szabható forráskódgenerátort, amit model2code-nak neveztünk el. A model2code egy effektív generáló program, amely az UML-ben elkészített modelleket forráskóddá (Java) alakítja. Az UML modellezési nyelv és a model2code együttes használata az OMG Model Driven Architecture™ (MDA - Modellvezérelt architektúra) ajánlásának megfelelő technológia.

Az alkalmazott fejlesztői eszközeink többsége nyílt forrású (open source), elterjedt alkalmazás, így - és a távmunka jellegű munkavégzésünk segítségével - könnyebben biztosíthatjuk projektjeinkhez az esetlegesen szükséges szakember-utánpótlásunkat.

Az általunk használt fontosabb fejlesztői szoftverek:

Nr.

Célterület (platform)

Megnevezés

 Szállító

Verzió

1.

OO alapú fejlesztési módszertan
www.rational.com/products/rup/index.jsp

RUP

 

2.

OO alapú modellezés
www.omg.org/gettingstarted/what_is_uml.htm

UML

 

1.3 (2.0 tervezve)

3.

Projektkövetés (Web)
www.dotproject.net/

dotproject

 

2.x

4.

OO szervezés/tervezés (Linux, Windows)
http://sparxsystems.com/

Enterprise Architect

 

8.0

5.

OO GUI-implementálás (Linux, Windows)
www.netbeans.org/
www.eclipse.org/

Netbeans vagy Eclipse

 

5.x/3.x vagy nagyobb

6.

Applikációs szerver
(Linux, Windows)
www.jboss.org/

JBoss

 

4.x, 7.x

7.

Segédprogram az XML-descriptorok generálásához
xdoclet.org/

XDoclet

 

1.2

8.

Adatbázis motor
(Linux, Windows)
www.mysql.com/

mySQL

3.x, 4.x vagy nagyobb

 

Adatbázis motor
(Linux, Windows)
www.postgresql.org/

PostgreSQL

 

8.x, 9.x

 

Adatbázis motor
(Windows)
www.microsoft.com/sql/default.asp

MS SQL-Server

7.0 vagy 2000

9.

Buildelés, deploy
(Linux, Windows)
ant.apache.org/

Apache ANT

 

1.x

10.

Futtatási platform
(Linux, Windows)
java.sun.com/

Java

 

1.5, 1.7

11. Webfejlesztés PHP, Java aktuális verziók

12.

Verziókövetés: CVS, SVN
www.cvshome.org/
www.tortoisecvs.org
www.
tortoisesvn.net/
 

TortoiseCVS
TortoiseSVN

 

1.8.x vagy nagyobb

 
Szoftverfejlesztési módszerünk

 

 
FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark
Pin It
      

Nem felejtette el?


Biztonságos, védett a weboldala?
Frissítette már?
Megfelel a jogszabalyi előírásoknak?
Korszerű a külső, a funkciók?
Kérje ajánlatunkat! Webmegoldások

Rólunk mondták

"Több minden is megragadott minket a kapcsolatépítés során, kezdem a legfontosabbal, az ígért szó betartásával, folytatom a probléma több irányból való megközelítésével és még kiemelném a szükség esetén rendelkezésünkre bocsátott gyorsaságot és tapasztalatok alapján bizton állítható tudást is!" (tovább)

Király Norbert, a HétFő KC up kézilabda klub elnöke

"Ha R-BIS? akkor pontosság, precizitás, tökéletes kivitelezés, barátságos légkör, kedvesség, segítőkészség, megbízhatóság, "örök elégedettség"...!"

Kovács Aliz, Vidra Úszóiskola

"Itt szeretném megköszönni mindannyiatoknak a munkát, amit a honlapom készítésébe fektettetek. Másoknak is ajánlani fogom a céget, hisz a szakértelmen túl együttműködőek, készségesek voltatok velem."

Szöllősiné Ágnes, VEMMA és MOKSA Elixír disztribútor

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

      

Honlapra, webáruházra van szüksége?
Kalkuláljon velünk!

Honlapkészítés Győr

Mérlegjegyek, sarzsi, göngyöleg
Hídmérlegek, raktári mérlegek kezelése
Itt a megoldás!

Mérlegjegy készítés

TÉSZ adminisztráció
Készletkezelés, szállítás, elszámolások

Agrárszoftver, agrárinformatika

Honlap +
webáruház

Bemutatkozó és referencia oldalak,
intelligens portálrendszerek, webshop

Termékek

Balance mérlegjegykészítő szoftver,
TÉSZIIR agrárszoftver

Szoftver-
fejlesztés

Egyedi szoftverek fejlesztése,
mobil, kliens és hálózatos rendszerek

Módszerek

Szoftver és alkalmazás fejlesztési
irányelvek, tervezési és implementálási folyamatok

Bemutatkozó anyagunk

FelR-BIS © 2006-2019      Sitemap    Impresszum Honlapkészítés: Webmegoldások

Híreink
  X

Figyelem, Joomla alapú weboldala veszélyeztetett!

Biztonságossá tesszük veszélyeztetett weboldalát!

Engedje meg, hogy egy nagyon fontos, az Ön weboldalára is vonatkozó informatikai problémával keressük meg hírlevelünkön keresztül.

Az elmúlt időszakban több ügyfelünk jelentkezett nálunk azzal, hogy tárhely szolgáltatója a weboldal rendszerének elavultságára, annak veszélyeire hívta fel nyomatékosan a figyelmet.
Ennek egyik oka a gondozatlan holnaprendszerek frissítéseinek hiánya, a másik pedig az a tömeges feltörési hullám, amely az internetes jelentések tanulsága szerint az elmúlt hónapokban elárasztotta a weboldalakat.

A javasolt frissítések elmaradásával sajnos mindenki a weboldala feltörését és tönkretételét kockáztatja, ahol a várható károk helyrehozása jelentős összegre rúghat, nem beszélve az üzletmenetben bekövetkezett veszteségekről.

Alább az egyik szolgáltató leveléből idézünk, majd megoldásunkat ajánljuk Önöknek!

A Tarhely.eu írja:

„Weboldala továbbra is kritikus biztonsági kockázatot rejt magában, így a hackerek által könnyen feltörhető. Kérjük vegye figyelembe, hogy a frissítés elmaradása súlyos károkat okozhat Önnek és másnak is!

A hackerek a népszerű CMS rendszerek biztonsági hibáit rendszeresen bűncselekmények (SPAM, PHISING, BANKPROTECT stb.) elkövetésére használják, ami egy sikeres hackelés esetén (amiből sajnos naponta igen sok keletkezik a világon) ilyenkor az Ön weboldaláról történik. Ez pedig nagyon sok további gondot okoz általában a hackeren kívül mindenkinek.

Mit tegyek most?
1.) Legfontosabb a rendszer azonnali frissítése a legfrissebb, biztonságos verzióra.
2.) Emellett ajánlott a bővítmények, kiegészítők frissítése is.
3.) Emellett érdemes biztonsági bővítményeket is telepíteni.”

Érintett Ön a témában?

Mint partnerünk, kötelességünknek érezzük, hogy a weboldala jövőbeni folyamatos és zavarmentes működése érdekében felhívjuk figyelmét a problémára.

Mivel a weboldalak, webáruházak a nap 24 órájában a teljes világháló nyilvánosságában működnek, a tárhelyeken percről percre kerülnek naplózásra a betörési kísérletek, támadási és megbénítási próbálkozások. Ha csak egy ilyen is sikeres, annak Ön és vállalkozása látja kárát.

Az általunk fejlesztett honlapok keretrendszerének az egyik legbiztonságosabb és legfejlettebb CMS rendszert, a Joomla tartalomkezelőt választottuk. Az Ön honlapját is ebben a keretrendszerben fejlesztettük.
Mint minden szoftvert, a honlap és webáruház keretrendszereket és más modulokat (képgaléria motor, fórum, hírlevél stb.) is folyamatosan tesztelik, fejlesztik, frissítik. A fejlesztésnek köszönhetően a feltárt problémák a következő verziókban javításra kerülnek, így ennek köszönhetően még biztonságosabbá és üzembiztosabbá válik a weboldalak működése.

A honlapok, webáruházak komplex szoftverrendszerek, időszakos frissítésük, megújításuk a Windows és más asztali szoftverrendszerekhez hasonlóan indokolt.

Ajánlatunk

Mivel az Ön honlapját érintő karbantartási tevékenységek weboldalán még nem zajlottak, funkcionális és elsősorban biztonsági szempontból indokolt a weboldal fő programkomponenseinek frissítése, aktualizálása.

Ezt a szükséges Joomla frissítést nettó 15 ezer Ft-os összköltségen elvégezzük Önnek.

Amennyiben további, elavult verziójú funkciók (pl. fotógaléria, fórum, hírlevél stb.) is találhatóak a weboldalon, azok frissítését nettó 5 ezer Ft/darab áron elvégezzük.

Ehhez már csak egy dolgot kell tennie, hogy az ITT megtalálható Megbízást visszaküldje most részünkre!
Kérdéseire, további információkért állunk rendelkezésére!

További biztonsági fejlesztések

További biztonsági fejlesztésekkel tudjuk erősíteni weboldalát, webáruházát:

  • integrált tűzfal funkcióval, amely véd az óráról órára bekövetkező támadási, bénítási kísérletek ellen,
  • elrejtjük a támadásoknak leginkább kitett adminisztrációs felület belépését a nyilvánosság elől,
  • átvizsgáljuk a teljes rendszer, az ismert bizonsági rések szempontjából,
  • rendszeres biztonsági mentést tudunk biztosítani. A tárhelyek által szolgáltatott, saját mentés általában napról napra felülíródik. Mire észrevesszük, hogy a weboldallal probléma van, már a mentésben is a feltört változat lesz megtalálható. Ennek kiküszöbölésére érdemes saját, nem gyakran felülíródó mentésről gondoskodni.

Ezzel kapcsolatban érdeklődésére szívesen adunk ajánlatot!

Bízva a további üzembiztos és pozitív együttműködésben, üdvözlettel:

R-BIS Kft. - „Partnere az informatikában”

Ui.:
Idézet egy másik tárhely szolgáltató, a 3 in 1 Hosting tanulságos, témába vágó körleveléből, amely ügyfeleinken keresztül szintén eljutott hozzánk:

„(az) utóbbi időben (de már évek óta igaz ez) jelentősen megszaporodtak azon esetek, amikor a weboldalak vírussal fertőződtek. Többször jeleztük, és ezt most is megtesszük, hogy nem a szervert törik fel vagy fertőzik meg ilyenkor, hanem a tárhely fájljait módosítják illetéktelenek, általában biztonsági hibáktól hemzsegő programokon, rendszereken keresztül jutnak be.”

„Mivel nem egyszer azt tapasztaltuk, hogy nagyon elavult (nem egyszer 2007-2008-as verziójú, joomla, drupal, wordpress, stb.), több éves rendszereken keresztül jutnak be, és azt fertőzik meg, ezért július 1-től az alábbi szigorítást vezettük be:

AZONNAL felfüggesztésre kerül az a tárhely, amelyen egyérteműen megállapítható, hogy több éves, nyílt forrású weboldal van és azt feltörték, spameket küldenek ki vagy mások szerverét próbálják túlterhelni a tárhelyen elhelyezett támadó program segítségével (ezek nem egyszer DoS támadás elvégzésre használhatóak) Mind a spam küldés, mind má ok szerverének támadása veszélybe sodorja a szervert és a többi rajta lévő ügyfelet! Ezt természetesen NEM hagyhatjuk!

Azt gondolom, hogy aki a többszöri figyelmeztetés ellenére SEM foglalkozik a weboldalával (nem frissíti az évek múltán sem), akkor annak az az oldal nem fontos (azt NEM tudjuk elfogadni kifogásul, hogy több év alatt nem volt valakinek ideje a frissítést megcsinálni).”