Szoftverfejlesztés,
alkalmazásfejlesztés
webes megoldások

Használja IT-tudásunkat üzleti sikeréhez!
Az IT-megoldások profi szállítója Győrből

Impresszum

A weboldal üzemeltetője és tartalmi szerkesztője

Jogi nyilatkozat

AZ R-BIS KFT. ADATKEZELÉSI NYILATKOZATA

TARTALOMSZOLGÁLTATÁSI KÓDEX

 

A weboldal üzemeltetője és tartalmi szerkesztője

R-BIS Informatikai Szolgáltató Kft.

Székhely:
H-9061 Vámosszabadi, Kökényszeg utca 10.

Iroda:
H-9027 Győr, Budai út 2-6.

Telefon:  +36(96)337570        
Fax:       +36(96)337570
Mobil:      +36(30)9569447
E-mail:    Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Copyright © R-BIS Informatikai Szolgáltató Kft.
Minden jog fenntartva.
A weboldalon szereplő logókat, védjegyeket, cég-, márka- és termékneveket azok jogtulajdonosai birtokolják.


Jogi nyilatkozat

Az r-bis.hu weboldalt az R-BIS Informatikai Szolgáltató Kft. (a továbbiakban üzemeltető) működteti. Az r-bis.hu oldalak használatának megkezdésével valamennyi felhasználó ráutaló magatartással elfogadja az alábbiakban meghatározott felhasználási és adatvédelmi feltételeket és szabályokat. Az r-bis.hu weboldalának használata kizárólag ezen feltételeknek és szabályoknak megfelelően történhet. Amennyiben a felhasználási és adatvédelmi feltételeit az üzemeltető a jövőben módosítja, a változásokat az r-bis.hu weboldal nyitóoldalán megfelelően közzéteszi és a módosításra a felhasználók figyelmét felhívja.

1. Az r-bis.hu weboldal felhasználásának feltételei

1.1 Az r-bis.hu oldal megjelenítésére, működésére és fenntartására vonatkozó műszaki, grafikai, szoftveres és egyéb (például az oldalak formai és tartalmi felépítésével, a tartalmi elemek elnevezésével, színelrendezésével kapcsolatos) megoldások, az r-bis.hu weboldalán feltüntetett, felhasznált és az r-bis.hu weboldallal egyébként kapcsolatos adatok, információk, ikonok, logók, védjegyek, domain nevek és egyéb megjelölések a Magyarországon hatályos jogszabályok és nemzetközi szerződések és egyezmények által biztosított keretek között jogvédelemben részesülnek és azok tekintetében minden vagyoni jog kizárólag az üzemeltetőt illeti.

1.2 Az r-bis.hu weboldalon elérhető tartalom eltérő megjelölés vagy utalás hiányában az üzemeltető szellemi alkotását illetve szerzői jogvédelmet élvező művét képezi és az üzemeltető külön kifejezett írásbeli engedélyének hiányában kizárólag a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően használható fel. Az ilyen felhasználás kizárólag magáncélból történhet és jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetlenül és közvetett módon sem szolgálhatja. A magáncélú felhasználás körében az r-bis.hu weboldal felhasználója - az on-line hozzáférésen túl - kizárólag azok egyes részeinek a felhasználó által az Internet-hozzáféréshez használt számítógépe merevlemezén történő rögzítésére vagy kinyomtatására jogosult, de kifejezetten nem jogosult az adott tartalom így többszörözött részének az újrafelhasználására, terjesztésére, bármilyen eszközzel és/vagy formában történő másolására, átvételére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, a tartalom kereskedelmi forgalomba történő hozatalára sem ellenérték fejében, sem anélkül.

1.3 Az r-bis.hu weboldal tartalmának a fentieken túlnyúló többszörözéséhez, másolásához vagy ezzel kapcsolatban frame-ek használatához (vagy egyébként az r-bis.hu weboldal tartalmának harmadik személyek által történő saját tartalomkénti feltüntetéséhez) az üzemeltető nem járul hozzá. Kivétel ez alól az r-bis.hu weboldal bármely elemének hivatkozások (linkek) útján történő elérhetővé tétele, mindaddig amíg az r-bis.hu weboldal valamelyikére mutató linket tartalmazó weboldalon (linkelő weboldal) a harmadik személy felhasználó közvetlenül az r-bis.hu weboldalra mutató link mellett jól láthatóan elhelyezi az r-bis.hu nyitóoldalára (http://www.r-bis.hu) mint az adott link megjelölt forrására mutató linket is (a "forrás: r-bis.hu" megjelölés feltüntetésével), és ezen link megfelelő működéséről, hozzáférhetőségéről folyamatosan gondoskodik.

2. Felelősség a szolgáltatásért

2.1 Az r-bis.hu weboldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és azok használata a felhasználó saját kockázatára és felelősségére történik. Az üzemeltető nem garantálja, hogy az r-bis.hu weboldalon található funkciók zavartalanul működnek és hibamentesek, hogy az észlelt hibák kijavításra kerülnek, illetve, hogy az r-bis.hu weboldal vagy az annak elérését biztosító szerver vírusmentes és/vagy nem tartalmaz egyéb ártalmas komponenst. Az üzemeltető nem vállal felelősséget és garanciát az r-bis.hu weboldalon található és ott elérhető anyagok használatáért és a használat következményeiért, továbbá az r-bis.hu weboldal tartalmának pontosságáért, megbízhatóságáért, hibamentességéért vagy zavartalan működéséért.

2.2 Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (elektronikus kereskedelmi törvény) rendelkezéseivel összhangban az üzemeltető nem ellenőrzi az általa hozzáférhetővé tett információk tartalmát és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.

2.3 Az alábbi pontok érintetlenül hagyása mellett az üzemeltető teljes mértékben kizárja a felelősségét az r-bis.hu weboldalon található, elérhető és megjelenített (ideértve a felhasználók által küldött vagy elhelyezett) információkért, adatokért, szoftverekért, ábrákért, grafikákért és egyéb tartalmi elemekért, az r-bis.hu weboldal használatából eredő vagy azzal összefüggésben keletkezett közvetlen vagy közvetett károkért. Az üzemeltető kifejezetten nem vállal felelősséget a felhasználók által az egyes levelező fórumokban és az ehhez hasonló szolgáltatások keretében elhelyezett hozzászólásokért, azok tartalmáért és fenntartja a jogot hogy azokat ne közölje vagy bármikor előzetes értesítés nélkül eltávolítsa az adott szolgáltatásra az üzemeltető által meghatározott szabályok szerint. Ugyanez vonatkozik a felhasználók által az r-bis.hu weboldalon elhelyezett vagy e célból elküldött hirdetésekre és egyéb üzenetekre is. Az üzemeltető semmilyen esetben nem felel a rajta kívül álló okkal (például az Internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodással vagy kimaradással) összefüggésben keletkezett hibákért, károkért ideértve az r-bis.hu weboldalon elektronikus formátumban küldött üzenetek megsemmisüléséért, késedelmes megérkezéséért vagy az ezek által okozott károkért. Az információs rendszerek biztonságát sértő magatartásokkal (ideértve a vírusok vagy egyéb károkozásra alkalmas szoftverek használatát vagy terjesztését, az üzemeltető birtokában lévő személyes és egyéb adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést, azok megsemmisítését, károsítását vagy nyilvánosságra hozatalát és egyéb hacker- tevékenységeket is) okozott, vagy azokkal összefüggésben keletkezett károkért kizárólag az ilyen magatartások megvalósítója a felelős, ezért az üzemeltető felelősségét kizárja. Amennyiben szükséges, az eljáró hatóságoknak az üzemeltető minden tőle telhető segítséget megad a jogszabályokat és harmadik személyek jogait sértő cselekmények elkövetői kilétének megállapításához.

3. A felhasználási feltételek megsértésének jogkövetkezményei

Az r-bis.hu weboldal felhasználásának feltételeit rögzítő szabályok megsértése esetén az üzemeltető haladéktalanul megteszi a jogsérelem vagy jogszabálysértés által szükségessé tett jogi lépéseket, vagyis polgári jogi igények esetén peres eljárást kezdeményez és megfelelő esetben megindítja az elektronikus kereskedelmi törvényben szabályozott értesítési és eltávolítási eljárást, bűncselekmény gyanúja esetén feljelentést tesz, egyéb esetben értesíti az ügyben hatáskörrel rendelkező hatóságot és az eljáró szervekkel együttműködik.

4. Adatvédelmi szabályok

4.1 Előfordulhat, hogy az r-bis.hu weboldal meghatározott részeihez való hozzáférést az üzemeltető regisztrációhoz köti, melynek során az üzemeltető a felhasználó személyes adatainak birtokába juthat, de az r-bis.hu weboldalon történő adatszolgáltatás minden esetben önkéntes. Az adatok felhasználásának módjáról és céljáról az üzemeltető általában a regisztrációs vagy azon az oldalon tájékoztatja a felhasználót ahol az adatok megadására sor került.

4.2 Az r-bis.hu weboldalra ellátogató felhasználók számítógépének egyes adatai és IP-címei a felhasználók látogatásai rögzítésének céljából naplózásra kerülhetnek. Ezeket az adatokat az üzemeltető kizárólag statisztikák készítésére használja fel, például annak megállapítása céljából hogy az r-bis.hu weboldal mely részét milyen gyakran látogatják a felhasználók és alkalmanként mennyi időt töltenek ott. Az IP-címeket az üzemeltető semmilyen olyan más adathoz nem köti, amely alapján a felhasználó személyesen beazonosítható lenne, ugyanakkor meghatározott esetekben ezek a címek és a naplófájlok személyes adatnak minősülnek.

4.3 Az r-bis.hu weboldal egyes részeinek letöltésekor az üzemeltető kisméretű, adott esetben személyes adatokat is tartalmazó adatfájlokat (cookie) nem telepít a felhasználó számítógépére adatfeljegyzés, a felhasználó azonosítása és további látogatásainak megkönnyítése céljából.

4.4 A felhasználó által a regisztráció során megadott és egyébként az üzemeltetőhöz került személyes adatok kezelése tekintetében az üzemeltető a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény előírásait maradéktalanul betartja. Az üzemeltető ennek megfelelően a felhasználó adatait kizárólag abban a körben kezeli és tartja nyilván, melyhez a felhasználó kifejezett hozzájárulását adta. Az üzemeltető a tudomására jutott személyes adatokat semmilyen körülmények között nem teszi - a felhasználó kifejezett jóváhagyó hozzájárulása nélkül - harmadik személy számára hozzáférhetővé, kivéve a jogszabályi kötelezés esetét illetve amikor a személyes adat megadása kifejezetten az r-bis.hu weboldalon való nyilvános közzététel céljából történt (például hozzászólás vagy hirdetés). A személyes adatokat a felhasználás céljának megszűnése vagy a felhasználó kérése esetén az üzemeltető megsemmisíti. Ezenkívül az üzemeltető bármikor kész arra hogy a felhasználónak az üzemeltető által kezelt személyes adataival kapcsolatban tájékoztatást adjon vagy azokat erre irányuló kérés esetén módosítsa.

4.5 Az r-bis.hu weboldal megtekintésével a felhasználó és az üzemeltető távközlési eszköz útján létesített egymással kapcsolatot, az információ szolgáltatása nyílt hálózaton (Internet) történik. Ez az üzemeltető részéről fokozott ellenőrzési és biztonsági követelmények betartását teszi szükségessé. Ennek megfelelően az üzemeltető az adatvédelmi jog hatályos előírásai szerint törekszik arra, hogy szolgáltatása a technikai szempontok szerint is biztonságosnak minősüljön. Ugyanez az r-bis.hu weboldalt elérhetővé tevő szolgáltatóra is vonatkozik, aki a birtokába jutott személyes adatokat és egyéb információkat üzleti titokként köteles kezelni. Az üzemeltető a felhasználó által az r-bis.hu weboldal igénybe vételével az Interneten közzétett információkért mindennemű felelősségét kizárja. Amennyiben az üzemeltető tudomást szerez arról, hogy a felhasználó valamely harmadik személy jogait vagy egyébként a jogszabályokat sértő módon a regisztráció során vagy egyébként más személyes adatait adja meg, az r-bis.hu weboldalon nyilvánosan hozzáférhető vagy jogellenesen megszerzett személyes vagy annak nem minősülő adatokat harmadik személyes jogait vagy jogszabályt sértő módon használja (pl. spam) vagy egyébként a jelen adatvédelmi szabályokat megszegte illetve az r-bis.hu weboldal használata során kárt okozott, az üzemeltető megteszi a szükséges jogi intézkedéseket az okozott kár megtérítése valamint a fenti magatartásokat megvalósító személy jogi úton történő felelősségre vonása érdekében. Az üzemeltető az ilyen esetekben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából és felelősségre vonása vonatkozásában. 

 

Az R-BIS Kft adatkezelési nyilatkozata

Az R-BIS Kft. (Vámosszabadi 9061, Kökényszeg u. 10., Cg.: 08-09-014226, Tel/fax.:+36 96 337-570 , E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) az oldal-látogatások, a hírlevélre való feliratkozás, valamint a honlapon történő regisztráció folyamán különös figyelmet fordít a felhasználók, illetve látogatók személyes adatainak védelmére.

Jelen adatvédelmi nyilatkozat célja a honlap felhasználóinak és látogatóinak tájékoztatása a www.r-bis.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) az R-BIS Kft. hírlevélre való feliratkozás során megadott személyes adatok kezeléséről. Az adatvédelmi szabályzat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései alapján készült, a jelen szabályzatban nem említett esetekben a megjelölt törvény rendelkezései irányadóak.

A Weboldal megtekintése személyes adatok megadása nélkül is lehetséges bárki számára. A Weboldal megtekintése, a hírlevél-funkció igénybevétele díjmentes. Amennyiben a felhasználó az r-bis.hu-tól rendszeresen hírlevelet kíván kapni, és a hírlevélre feliratkozik, úgy a Szolgáltató a következő adatvédelmi szabályokat alkalmazza.
 
Magyarország Alaptörvényének „Szabadság és Felelősség” fejezete VI. cikk (2) bekezdése szerint „Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez”. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 3. § alapján: 

1. érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve –azonosítható természetes személy;

2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy, vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés; 

7. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez; 

9. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja; 

10. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet, vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása, vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése; 

17. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik; 

18. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi; 

22. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval; 

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § alapján „Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő a 6. § (5) bekezdése alapján kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is”. Mindezek alapján az adatkezelést végző R-BIS Kft. tájékoztatja valamennyi regisztrált és hírlevélre feliratkozó felhasználóját a következőkről:

Az adatkezelést végző személy neve, elérhetősége: R-BIS Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Vámosszabadi 9061, Kökényszeg u. 10., Cg.: 08-09-014226, Tel/fax: +36 96 337-570, E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) (a továbbiakban: „adatkezelő”)

Az adatfeldolgozást végző személy neve, elérhetősége: R-BIS Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Vámosszabadi 9061, Kökényszeg u. 10., Cg.: 08-09-014226, Tel/fax: +36 96 337-570, E-mail: info@r-bis.hu) (a továbbiakban: „adatkezelő”)

Az adatkezelés célja: a weboldal felhasználóival való kapcsolattartás tájékoztatás céljából, a felhasználó azonosítása, tematikus hírlevél küldése azon felhasználók számára, akik ezt kifejezetten kérték, az általuk megadott érdeklődési kör szerinti témákban; a hírlevélre feliratkozó érdeklődő számára; promóciókban való részvétel és ajándéksorsolás, nyertes értesítése; a megadott személyes adatok alapján.

Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a felhasználók önkéntes, határozott, félreérthetetlen és kifejezett hozzájárulása

Kezelt adatok köre: hírlevélre való feliratkozás esetén név és e-mail cím. 

Az adatkezelés időtartama: az adatkezelő mindaddig kezeli a fenti adatokat, amíg a felhasználó a hírlevélről le nem iratkozik. A hírlevélről való leiratkozás esetén az adatkezelő a felhasználó regisztrációjával kapcsolatos adatokat törli.

Az adatkezelő a 2011. évi CXII. törvény alapján fokozottan ügyel az adatbiztonság követelményének megtartására, ennek keretében megtette a szükséges technikai intézkedéseket a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, véletlen megsemmisülés vagy sérülés ellen. Ezzel kapcsolatban az adatkezelő kijelenti, hogy minden munkatársa, aki a fent megjelölt személyes adatokhoz hozzáfér, köteles az adattitok megőrzésére.

Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél

a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,

b) személyes adatainak helyesbítését, valamint

c) személyes adatainak törlését vagy zárolását.

Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. Az adatkezelő köteles az érintett kérelmének beérkezését követően a lehető legkorábbi időpontban, de legkésőbb 30 napon belül írásban, közérthető formában megadni a tájékoztatást.

A személyes adatot törölni kell, ha

a) kezelése jogellenes;

b) az érintett kéri;

c) az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;

d) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;

e) azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

A felhasználók a személyes adatok törlését az adatkezelő elérhetőségein, bármikor, írásban kérhetik.

Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Az adatkezelő jelen adatkezelési szabályzatot bármikor, egyoldalúan, a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően módosíthatja. A felhasználók, illetve érintettek a Weboldal szolgáltatásainak módosítás hatályba lépését követő használatával a módosítást kifejezetten elfogadják.

A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a Ptk. (1959. évi IV. törvény) tartalmazza, ennek keretében a felhasználó a törvényben foglalt jogainak sérelme esetén bírósághoz, vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökéhez fordulhat.

 Jogorvoslati hatóságok elérhetőségei:

- Fővárosi Bíróság, 1055 Budapest, Markó u. 27., vagy a felhasználó választása szerint a felhasználó lakóhelye/székhelye szerinti megyei bíróság előtt is indítható peres eljárás) (jogszabályi háttér: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 22. § (1) bekezdés)

- Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke: Dr. Péterfalvi Attila (1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.) (jogszabályi háttér: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 52. § (1) bekezdés)

Jelen nyilatkozat a hírlevélre való feliratkozás elválaszthatatlan részét képezi, elolvasásával és elfogadásával a felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az adatkezelő a jelen nyilatkozatban megjelölt, hírlevélre való feliratkozáskor megjelölt személyes adatait kezelje. Jelen nyilatkozat elfogadásával a felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az adatkezelőtől e-mailben, postai úton, telefonon vagy sms-ben reklámanyagot, tájékoztatót, ajánlatot kapjon. A felhasználó bármikor kérheti az adatkezelőtől a tárolt személyes adatai megváltoztatását, illetve azok törlését. Az adatkezelő a felhasználó által megadott személyes adatok valódiságáért felelősséget nem vállal, azokért kizárólag felhasználó felelős.

Az adatkezelő a felhasználó által megadott személyes adatokat harmadik személy számára kizárólag abban az esetben adja ki, amennyiben ahhoz a felhasználó kifejezetten hozzájárul, illetve amennyiben az adatkezelőt erre törvény vagy törvény felhatalmazása alapján más jogszabály kötelezi. Amennyiben a felhasználó személyes adatainak harmadik személy, illetve hatóság számára történő kiadása válik szükségessé, adatkezelő erről a felhasználót haladéktalanul e-mailben értesíti.

Amennyiben a személyes adatok kezelésével kapcsolatban bármilyen kérdés merülne fel, az alábbi e-mail címen kaphat tájékoztatást


 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 

Jelen adatvédelmi szabályzat, illetve aktuális frissítése bármikor elérhető az alábbi linken

http://www.r-bis.hu/impresszum.html#Az_R-BIS_Kft_adatkezel_si_nyilatkozata

Vámosszabadi, 2013. január 10.

 

Tartalomszolgáltatási Kódex

Az R-BIS Kft. a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási és Etikai Kódexét magára nézve kötelezőnek ismeri el.

A honlappal kapcsolatos észrevételek

A weboldal Joomla CMS alapon működik.

Az oldal esetleges hibás működésével kapcsolatos észrevételeit az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen várjuk.

A weboldal tartalmával kapcsolatos észrevételeit az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre küldheti el.

Köszönjük, hogy meglátogatta oldalainkat!

 
FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark
Pin It
      

Nem felejtette el?


Biztonságos, védett a weboldala?
Frissítette már?
Megfelel a jogszabalyi előírásoknak?
Korszerű a külső, a funkciók?
Kérje ajánlatunkat! Webmegoldások

Rólunk mondták

"Több minden is megragadott minket a kapcsolatépítés során, kezdem a legfontosabbal, az ígért szó betartásával, folytatom a probléma több irányból való megközelítésével és még kiemelném a szükség esetén rendelkezésünkre bocsátott gyorsaságot és tapasztalatok alapján bizton állítható tudást is!" (tovább)

Király Norbert, a HétFő KC up kézilabda klub elnöke

"Ha R-BIS? akkor pontosság, precizitás, tökéletes kivitelezés, barátságos légkör, kedvesség, segítőkészség, megbízhatóság, "örök elégedettség"...!"

Kovács Aliz, Vidra Úszóiskola

"Itt szeretném megköszönni mindannyiatoknak a munkát, amit a honlapom készítésébe fektettetek. Másoknak is ajánlani fogom a céget, hisz a szakértelmen túl együttműködőek, készségesek voltatok velem."

Szöllősiné Ágnes, VEMMA és MOKSA Elixír disztribútor

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

      

Honlapra, webáruházra van szüksége?
Kalkuláljon velünk!

Honlapkészítés Győr

Mérlegjegyek, sarzsi, göngyöleg
Hídmérlegek, raktári mérlegek kezelése
Itt a megoldás!

Mérlegjegy készítés

TÉSZ adminisztráció
Készletkezelés, szállítás, elszámolások

Agrárszoftver, agrárinformatika

Honlap +
webáruház

Bemutatkozó és referencia oldalak,
intelligens portálrendszerek, webshop

Termékek

Balance mérlegjegykészítő szoftver,
TÉSZIIR agrárszoftver

Szoftver-
fejlesztés

Egyedi szoftverek fejlesztése,
mobil, kliens és hálózatos rendszerek

Módszerek

Szoftver és alkalmazás fejlesztési
irányelvek, tervezési és implementálási folyamatok

Bemutatkozó anyagunk

FelR-BIS © 2006-2018      Sitemap    Impresszum Honlapkészítés: Webmegoldások

Híreink
  X

Figyelem, Joomla alapú weboldala veszélyeztetett!

Biztonságossá tesszük veszélyeztetett weboldalát!

Engedje meg, hogy egy nagyon fontos, az Ön weboldalára is vonatkozó informatikai problémával keressük meg hírlevelünkön keresztül.

Az elmúlt időszakban több ügyfelünk jelentkezett nálunk azzal, hogy tárhely szolgáltatója a weboldal rendszerének elavultságára, annak veszélyeire hívta fel nyomatékosan a figyelmet.
Ennek egyik oka a gondozatlan holnaprendszerek frissítéseinek hiánya, a másik pedig az a tömeges feltörési hullám, amely az internetes jelentések tanulsága szerint az elmúlt hónapokban elárasztotta a weboldalakat.

A javasolt frissítések elmaradásával sajnos mindenki a weboldala feltörését és tönkretételét kockáztatja, ahol a várható károk helyrehozása jelentős összegre rúghat, nem beszélve az üzletmenetben bekövetkezett veszteségekről.

Alább az egyik szolgáltató leveléből idézünk, majd megoldásunkat ajánljuk Önöknek!

A Tarhely.eu írja:

„Weboldala továbbra is kritikus biztonsági kockázatot rejt magában, így a hackerek által könnyen feltörhető. Kérjük vegye figyelembe, hogy a frissítés elmaradása súlyos károkat okozhat Önnek és másnak is!

A hackerek a népszerű CMS rendszerek biztonsági hibáit rendszeresen bűncselekmények (SPAM, PHISING, BANKPROTECT stb.) elkövetésére használják, ami egy sikeres hackelés esetén (amiből sajnos naponta igen sok keletkezik a világon) ilyenkor az Ön weboldaláról történik. Ez pedig nagyon sok további gondot okoz általában a hackeren kívül mindenkinek.

Mit tegyek most?
1.) Legfontosabb a rendszer azonnali frissítése a legfrissebb, biztonságos verzióra.
2.) Emellett ajánlott a bővítmények, kiegészítők frissítése is.
3.) Emellett érdemes biztonsági bővítményeket is telepíteni.”

Érintett Ön a témában?

Mint partnerünk, kötelességünknek érezzük, hogy a weboldala jövőbeni folyamatos és zavarmentes működése érdekében felhívjuk figyelmét a problémára.

Mivel a weboldalak, webáruházak a nap 24 órájában a teljes világháló nyilvánosságában működnek, a tárhelyeken percről percre kerülnek naplózásra a betörési kísérletek, támadási és megbénítási próbálkozások. Ha csak egy ilyen is sikeres, annak Ön és vállalkozása látja kárát.

Az általunk fejlesztett honlapok keretrendszerének az egyik legbiztonságosabb és legfejlettebb CMS rendszert, a Joomla tartalomkezelőt választottuk. Az Ön honlapját is ebben a keretrendszerben fejlesztettük.
Mint minden szoftvert, a honlap és webáruház keretrendszereket és más modulokat (képgaléria motor, fórum, hírlevél stb.) is folyamatosan tesztelik, fejlesztik, frissítik. A fejlesztésnek köszönhetően a feltárt problémák a következő verziókban javításra kerülnek, így ennek köszönhetően még biztonságosabbá és üzembiztosabbá válik a weboldalak működése.

A honlapok, webáruházak komplex szoftverrendszerek, időszakos frissítésük, megújításuk a Windows és más asztali szoftverrendszerekhez hasonlóan indokolt.

Ajánlatunk

Mivel az Ön honlapját érintő karbantartási tevékenységek weboldalán még nem zajlottak, funkcionális és elsősorban biztonsági szempontból indokolt a weboldal fő programkomponenseinek frissítése, aktualizálása.

Ezt a szükséges Joomla frissítést nettó 15 ezer Ft-os összköltségen elvégezzük Önnek.

Amennyiben további, elavult verziójú funkciók (pl. fotógaléria, fórum, hírlevél stb.) is találhatóak a weboldalon, azok frissítését nettó 5 ezer Ft/darab áron elvégezzük.

Ehhez már csak egy dolgot kell tennie, hogy az ITT megtalálható Megbízást visszaküldje most részünkre!
Kérdéseire, további információkért állunk rendelkezésére!

További biztonsági fejlesztések

További biztonsági fejlesztésekkel tudjuk erősíteni weboldalát, webáruházát:

  • integrált tűzfal funkcióval, amely véd az óráról órára bekövetkező támadási, bénítási kísérletek ellen,
  • elrejtjük a támadásoknak leginkább kitett adminisztrációs felület belépését a nyilvánosság elől,
  • átvizsgáljuk a teljes rendszer, az ismert bizonsági rések szempontjából,
  • rendszeres biztonsági mentést tudunk biztosítani. A tárhelyek által szolgáltatott, saját mentés általában napról napra felülíródik. Mire észrevesszük, hogy a weboldallal probléma van, már a mentésben is a feltört változat lesz megtalálható. Ennek kiküszöbölésére érdemes saját, nem gyakran felülíródó mentésről gondoskodni.

Ezzel kapcsolatban érdeklődésére szívesen adunk ajánlatot!

Bízva a további üzembiztos és pozitív együttműködésben, üdvözlettel:

R-BIS Kft. - „Partnere az informatikában”

Ui.:
Idézet egy másik tárhely szolgáltató, a 3 in 1 Hosting tanulságos, témába vágó körleveléből, amely ügyfeleinken keresztül szintén eljutott hozzánk:

„(az) utóbbi időben (de már évek óta igaz ez) jelentősen megszaporodtak azon esetek, amikor a weboldalak vírussal fertőződtek. Többször jeleztük, és ezt most is megtesszük, hogy nem a szervert törik fel vagy fertőzik meg ilyenkor, hanem a tárhely fájljait módosítják illetéktelenek, általában biztonsági hibáktól hemzsegő programokon, rendszereken keresztül jutnak be.”

„Mivel nem egyszer azt tapasztaltuk, hogy nagyon elavult (nem egyszer 2007-2008-as verziójú, joomla, drupal, wordpress, stb.), több éves rendszereken keresztül jutnak be, és azt fertőzik meg, ezért július 1-től az alábbi szigorítást vezettük be:

AZONNAL felfüggesztésre kerül az a tárhely, amelyen egyérteműen megállapítható, hogy több éves, nyílt forrású weboldal van és azt feltörték, spameket küldenek ki vagy mások szerverét próbálják túlterhelni a tárhelyen elhelyezett támadó program segítségével (ezek nem egyszer DoS támadás elvégzésre használhatóak) Mind a spam küldés, mind má ok szerverének támadása veszélybe sodorja a szervert és a többi rajta lévő ügyfelet! Ezt természetesen NEM hagyhatjuk!

Azt gondolom, hogy aki a többszöri figyelmeztetés ellenére SEM foglalkozik a weboldalával (nem frissíti az évek múltán sem), akkor annak az az oldal nem fontos (azt NEM tudjuk elfogadni kifogásul, hogy több év alatt nem volt valakinek ideje a frissítést megcsinálni).”